Audio

Sudan Archives – Sink EP

sudan archives

Als je nog op zoek was naar een fris talent, you’re in luck: Sudan Archives maakt dezer dagen furore in de Verenigde Staten met haar violin infused R&B.

Sudan Archives, opgegroeid in Ohio als Brittney Parks, was al op jonge leeftijd geïnteresseerd in muziek. Pas veel later gingen haar ogen open over de mogelijkheden van viool in moderne muziek, waarop ze meteen zichzelf de kneepjes van het vak leerde via YouTube. Vooral de manier waarop de viool deel uitmaakte van de muziek in noord-oost-Afrika sprak haar aan. “The way they played it was different from classical music. I resonated with the style, and I was like, ‘Maybe I can use this style with electronic music,'” vertelt ze daarover.

‘Sink’ describes the way I want my music to make you feel” zegt Sudan zelf over haar EP, “It’s inspired by my love of fluidity, movement of jellyfish and water.” Sudans speelse stijl doet inderdaad denken aan steentjes die over het water worden gekeild.

Sudan Archives stond dit jaar al op SXSW en Coachella. Zo werd haar al lof toegezwaaid door The New York Times, NPR en meer. Dichter bij huis: Sudan staat op 17 augustus op Pukkelpop. 

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?