Audio

Jessie J – R.O.S.E.

Jessie J ROSE

Jessie J heeft één van die fantastische stemmen waarvan ik altijd dacht: jammer dat ze er niet meer mee doet dan popnummers stotteren. Ze moet dat zelf ook gedacht hebben, want met haar nieuwste album R.O.S.E. stapt ze uit haar comfortzone en maakt ze een nieuwe start.

R.O.S.E bestaat uit vier EP’s die samen een mooie LP vormen. Elke letter van R.O.S.E. staat voor een ander deel: Realisations, Obsessions, Sex en Empowerment. Rose was ook de naam van Jessie J’s moeder. De storytelling in deze LP staat op punt.

Ze vertelde in een interview met Billboard dat de nummers op dit album meer lijken op de muziek die ze schreef toen ze 17 was en op de muziek waar ze zelf naar luistert. Over haar status als popicoon vertelt ze dat ze een soort pop machine werd en dat ze zich begon te vervelen. Ze werd ontdekt als songwriter, maar schreef haar laatste hits, zoals Bang Bang, zelfs niet meer zelf.  Time for a change!

Realisations is het eerste deel. De sfeer is ingetogen en de teksten voelen oprecht aan als dingen die Jessie J zich de afgelopen jaren heeft gerealiseerd.  Obsessions, het tweede deel, begint steviger. In storytelling termen gaan we hier van de innerlijke naar de uiterlijke wereld. Prachtig hoe hier ook muzikaal mee gespeeld wordt.

Sex klinkt zoals verwacht stouter dan de andere delen. Queen is een krachtige ode aan haar eigen lichaam. Empowerment heeft exact de sfeer die je verwacht bij het thema, met een jazzy vibe. ‘I will stand to fight‘, zingt ze in Glory, een nummer waarvan ook de arrangementen groots zijn.

‘I love my body, I love my skin. I am a goddess, I am a Queen.’  – Jessie J in Queen 

Ik ben zo blij dat Jessie zichzelf heeft gevonden en die geniale stem inzet zoals het altijd al bedoeld moet zijn geweest! R.O.S.E. voelt effectief als een muzikale roos die langzaamaan open bloeit. R.O.S.E. is niet zomaar Jessie J’s vierde album, het is een ervaring. 

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?