Audio

Kanye West – Ye

Kanye West Ye

Kanye West dropte vrijdag een nieuw album ‘Ye‘. Bij zijn vorig album ‘The Life of Pablo‘ moesten niet-abonnees van Tidal een aantal weken wachten om het te kunnen streamen. Dit keer is het meteen ook op Spotify en Apple Music beschikbaar.

Zeven nummers staan er op ‘Ye’. Kanye leek de laatste tijd misschien het noorden kwijt met zijn uitspraak dat slavernij een keuze is en zijn 180° draai waarbij hij plots toch volledig achter President Trump staat. Zijn muziek blijft, in tegenstelling tot zijn tweets, iets om naar uit te kijken.

Kanye West houdt van zichzelf. ‘I love myself more than I love you and I thought about killing myself today‘, klinkt de tekst van het eerste nummer. Kanye West heeft bipolar disorder. In ‘Yikes‘ rapt hij daar voor het eerst over en noemt hij het een superkracht.

‘That’s why I fuck with Ye,
that’s my third person,
that’s my bipolar shit,
nigga what?
That’s my superpower, nigga ain’t no disability.
I’m a superhero!’
– Kanye in Yikes

Zoals altijd gebruikt Kanye ook verschillende samples. In ‘No Mistakes‘ samplet hij Slick Ricks nummer ‘Hey Young World’.  Een mens kan veel leren over Kanye West door gewoon te luisteren naar zijn teksten. In ‘Ghost Town‘ rapt hij een stukje over zijn verslaving aan pijnstillers, ook de reden waarom hij in 2016 opgenomen werd in het ziekenhuis.

Kanye West geeft ons een inkijk in zijn psyche in ‘Ye‘. Hij rapt eerlijk over zijn bipolaire stoornis en verslaving aan Fentanyl (de pillen die Prince het leven kostten). Stevige teksten dus en zoals altijd perfect geproducet.

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?