Audio

Lily Allen – No Shame

Lily Allen hadden we al niet meer gehoord sinds haar album ‘Sheezus’ in 2014. Nu is ze terug met ‘No Shame’ en herinnert ons eraan waarom we haar ooit goed vonden in de eerste plaats. 

In 2006 leerden we Lily Allen kennen met Smile, een heerlijk sadistisch nummer. Twee albums en evenveel kinderen later kwam ‘Sheezus’ uit en had Allen het gevoel dat ze haar identiteit opnieuw moest zoeken. “On album one and two, I had finally found an outlet in which to express who I was, and who I thought I was,” vertelt ze,  “and then I had children and I got married, and I didn’t know anymore.”

No Shame is de wedergeboorte van Lily Allen. Er staan ook leuke samenwerkingen op het album. Het nummer My One, bijvoorbeeld, schreef ze samen met Mark Ronson en Ezra Koenig van Vampire Weekend.

Lily Allen bezit het talent om beledigende teksten luchtig te brengen. Haar stem klinkt lief en onschuldig, terwijl ze kritiek geeft op tabloids. Net zoals ze onschuldig klonk toen ze zong ‘when I see you cry, it makes me smile’.

Op No Shame houdt ze zich niet in over haar struggles. “I can write half a great song then finish it off with some bullshit,” vertelt ze daarover, “and I’ve done that, a lot of times. But I’ve been able to sit here and get the bullshit away and make it as truthful as possible. That was my goal.” Die eerlijkheid loont. No Shame is echt een fijn album geworden en toont ons weer de Lily Allen van haar beginperiode.

Yeah, I’m a bad mother, I’m a bad wife
You saw it on the socials, you read it online
If you go on record saying that you know me
Then why am I so lonely?
‘Cause nobody fucking phones me
– Lily Allen in Come On Then

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?