Audio

Ben Khan – Ben Khan

Ben Khan heeft zijn langverwachte debuutalbum uitgebracht! In 2014 bracht hij zijn eerste EP uit die heel wat buzz creëerde rond zijn naam. Benieuwd of hij 4 jaar later die buzz opnieuw zal krijgen.

Ben Khan was één van de artiesten to watch in 2014. Met zijn 1992 EP had hij een sound te pakken die het woord eargasm nieuw leven inblies. In 2015 volgde zijn tweede EP: 10oo. Daarop volgde stilte. Niemand wist hoe lang die stilte zou duren en of er effectief een eind aan zou komen. Tot begin dit jaar, toen de Brit weer een teken van leven gaf. In een interview met Dork zei hij dat hij de richting die hij uitging na 1000 niet leuk meer vond en dat hij even moest herkaliberen. Daarom heeft het dus 3 jaar geduurd vooraleer we weer nieuws kregen van Khan.

Met Ben Khan toont Ben Khan dat hij het nog k(h)an. Opener 2000 angels is een heerlijk nummer dat we in april al te kregen als teaser. Hij speelde de instrumenten op dit album zelf in, waarvoor immens veel respect. Het album telt 15 nummers, allemaal titels zonder hoofdletter.  Khan staat bekend voor zijn stevige bas en hoge stem, die herkenbare stijl komt ook weer in Ben Khan sterk naar boven.

Het album kent enkele toppers en ook een paar in de categorie ‘niet helemaal onder de indruk’. De toppers zijn 2000 angels, the green, a.t.w. (against the wall) en love faded. Van fool 4 you en ruby was ik niet helemaal onder de indruk, maar over het algemeen is Ben Khan een super aangenaam album om naar te luisteren.

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?