Audio

Bazart – 2

Bazart - 2

Bazart knalde zich met ‘Goud‘ naar de top, speelde het Sportpaleis en zowat alle festivals plat en scoorde de hoofdrol in een eigen documentaire – sorry: rockumentary. Gelukkig vond de band tussendoor ook tijd om hun tweede album ‘2‘ te maken. Tijd voor een originele titel was er helaas niet meer. 

Het tweede album van Bazart verschilt op verschillende vlakken van het eerste. Ten eerste staan er twee samenwerkingen op. Eentje met Eefje De VisserOnder Ons‘, een ander met Franstalige rapper BalojiNiet Te Dichtbij / Côte à Côte‘. Waarschijnlijk ook de twee nummers met de interessantste dynamiek op het album. Bazart weet zijn samenwerkingen slim uit te kiezen. Voor de videoclip van ‘Omarm Me‘ werkte het trio al samen met Brihang.  Telkens tillen hun partners hun naar een hoger niveau.

Ten tweede is de tekst optimistischer dan bij debuutalbum ‘Echo‘.  Er durft al eens een liefdesverklaring tussen zitten, zoals bij ‘Het Doet Me Toch Iets‘. Al houden verschillende titels ons ook met de voeten op de grond ‘Niets Is Zeker‘ en ‘Ademnood‘, bijvoorbeeld. De onzekerheid van de millenial zit er nog steeds in, al durven de mannen al eens hopen.

Mathieu, Oliver en Simon zijn duidelijk erg gegroeid. Bij ‘Echo’ volgde elk nummer netjes hetzelfde stramien. Op ‘2‘ durven ze daar van afwijken en op die manier spanning creëren. Muzikaal is het album ook interessant. Bazart is niet bang om te experimenteren en dat levert boeiende muziek op. Het enige wat ik mis, is gevoel. De muziek geeft me zin om te dansen, maar raakt me niet en dat is natuurlijk volledig persoonlijk.

Op 20 oktober kan je Bazart nog eens live bewonderen in het Sportpaleis.

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?