Audio

Paul McCartney – Egypt Station

Paul McCartney, ex-beatle en fulltime icoon hoeft ondertussen niks meer te bewijzen. Toch brengt hij op zijn 76ste alweer zijn 17de album ‘Egypt Station uit. 

Hij moet wel één van de meest aimabele artiesten ter wereld zijn. Dat bewees hij onlangs nog maar eens met zijn doldwaze passage in Carpool Karaoke van  James Corden. De presentator kreeg meer van de ex-beatle gedaan dan van eender welke andere popster die al met hem carpoolde. Een rondleiding door zijn ouderlijk huis in Liverpool, een verrassingsoptreden in een pub waar The Beatles ooit begonnen… niets was McCartney te veel gevraagd.

Egypt Station‘ is het zeventiende album van Paul McCartney. Hij vertelde in één van zijn recente interviews dat hij zich tijdens het schrijven van nummers inbeeldt wat John Lennon ervan zou vinden. ‘Confidante‘ wordt gezien als een ode (één in lange rij odes) aan Lennon.

Het album zit vol noten die je herkent uit McCarney’s repertoire. ‘I Don’t Know‘, de gevoelige ballad, ‘Happy‘, het vrolijke/ aanstekelijke riedeltje, ‘The People Want Peace‘, het politieke statement en ‘Hunt You Down / Naked/ C-Link‘ de medley (ondertussen ook een vaste waarde op menig McCartney album).

McCartney weet hoe je muziek maakt. Niet gek, hij doet het al minstens sinds de jaren 60. Het album is een trein waar je met veel plezier opstapt en de ganse rit van geniet.

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?