Audio

Billie Eilish

Een beetje ‘late to the party’, maar ik besefte plots dat Billie Eilish nog nooit voorbij kwam op Twee Huizen Verder. Wie is deze tiener die de popwereld als een frisse, doch duistere, wind meesleept? 

Zestien jaar oud en één van de popsensaties van het moment. Het was eigenlijk een YouTube-filmpje van Vanity Fair dat me deed beslissen om over Billie Eilish te schrijven. Het magazine deed hetzelfde interview met Billie twee jaar na elkaar en plaatste de antwoorden naast elkaar. Het verschil ging recht door mijn hart.

Een jaar geleden was Billie nog een frisse 15-jarige met een enthousiaste sprankel in haar ogen. Het grootste publiek waar ze al ooit voor had opgetreden? Een zaal van 500 mensen. De 16-jarige Billie reageert vol verbazing: ‘That’s what I said?” en begint te lachen. De dingen waar 15-jarige Billie heel gelukkig van werd, lijken haar 16-jarige ega niks te doen. Lievelingskleur? In 2017 is dat nog licht groen en in 2018 zwart. Zo zo pijnlijk.

Billie Eilish lijkt het soort talent dat maar zelden voorkomt, zoals Amy Winehouse. Het is niet zozeer omdat haar stem uniek is, maar wel haar teksten. Deze tiener weet zo veel gevoel te leggen in haar nummers, dat je er maar moeilijk koud bij kan blijven. Als je 3 nummers luistert van haar, kies dan Ocean Eyes, COPYCAT en come out and play. 

Met hartzeer als centraal thema, is Eilish allesbehalve alleen, maar ze brengt het o zo authentiek.

Op 25 februari staat ze in La Madeleine. (Uitverkocht)

 

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?