Audio

Black Eyed Peas – MASTERS OF THE SUN VOL. 1

Black Eyed Peas is er even (lees: 8 jaar) tussenuit geweest. Met één lid minder, Fergie, was ik heel benieuwd naar hun muziek anno 2018. 

In 2010 kwam hun laatste plaat uit, in 2011 kondigden ze hun pauze aan en in 2015 verliet Fergie de groep. Black Eyed Peas (BEP voor de vrienden) maakte met Where Is The Love in 2003 een nummer dat nog steeds relevant is. Benieuwd hoe de mannen zichzelf handhaven in 2018. In het Verenigd Koninkrijk werd MASTERS OF THE SUN VOL. 1 alvast niet warm onthaald, volgens de cijfers is het album daar volledig geflopt. Is het dan echt zo slecht?

Op MASTERS OF THE SUN VOL. 1 staan 12 nummers, ook allemaal titels in volledige kapitalen. Will.i.am, Apl.de.ap en Taboo rappen de boel bij elkaar. YES OR NO is heel politiek getint. ‘You’re either left, or you’re right. Pick a side. I don’t care, pick a side. Yes or no.’, zou dit over Brexit kunnen gaan? Hmmm.

Al bij al houden de mannen zich sterk staande, al blijft het gat dat Fergie achterliet voelbaar in zowat elk nummer. Black Eyed Peas schakelde verschillende vrouwenstemmen in als tegengewicht voor het rappen, een typisch kenmerk in de BEP-muziek. Het karakter dat Fergie in haar zang legde (of ze dat nu live ook kon of niet) vind je maar bij één enkele gaststem terug. De samenwerking met Esthero (4EVER) slaagt er wel in om de magie van weleer terug te brengen

MASTERS OF THE SUN VOL. 1 maakt me niet wild enthousiast, maar is ook niet zo dramatisch als ik had verwacht. Black Eyed Peas wil weer iets vertellen, zoals in de beginjaren. Dat waren ze de jaren voor hun pauze wat kwijtgeraakt (Boom Boom Pow, iemand?).

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?