Artikel

Favoriete koffiebars: Brussel / Mechelen

MOK Brussel

Eén van de weekendactiviteiten waar mijn beste en ik ons vaak aan schuldig maken, is koffietjes drinken. Thuis maar ook op verplaatsing. Ik ben al lang kwijt hoeveel koffiebars ik ondertussen heb bezocht, maar zo nu en dan wil ik hier graag een paar favorieten opsommen. Zo weet jij weer waar naartoe op je vrije dag. En misschien komen we elkaar een keertje tegen?

MOK (Brussel)

(foto: zie boven) De ‘oer’ MOK koffiebar en branderij bevindt zich reeds zes jaar in Leuven. En intussen is er al geruime tijd een tweede vestiging in Brussel. Aangezien ik zelden in Leuven kom (al is dat momenteel wél het geval) is Brussel de eerste locatie waar ik geraakte. Het is een ruime koffiebar met een industriële look, helemaal op het einde van de bekende Antoine Dansaertstraat. Vanaf de Beurs van Brussel is dat een kleine 10 minuten wandelen en met de metro ben je er ook in een wip. De koffie (zowel filter als espresso bereidingen) en het gebak zijn on point dus het is de wandeling zeker waard. Als je er dan toch bent, bezoek dan ook hun (bijna) buren van Brussels Beer Project. Café Walvis aan de overkant van de straat ziet er eveneens gezellig uit. Website van MOK.

Melbourne Coffee (Mechelen / Berchem)

Melbourne Coffee Mechelen

In de NMBS stations van Berchem en Mechelen kan je wél deftige koffie verkrijgen, namelijk bij Melbourne Coffee. De sympathieke barista’s werken (deels, vermoed ik) afwisselend in de twee vestigingen. Ik dronk hun koffie al meerdere keren gedurende mijn overstap in Mechelen (duurt 8 minuten en dat is méér dan tijd genoeg) en alle bereidingen tot nog toe waren een schot in de roos. Melbourne brandt zelf geen koffie maar gebruikt de lekkere bonen van Normo uit Antwerpen. Als lekkere koffie in een treinstation het gat in de markt is waar je al lang op zat te wachten, grijp dan zeker je kans in Berchem en Mechelen (en hopelijk in de toekomst op nog meer plekken). Website van Melbourne Coffee.

En waar drink jij het liefst jouw koffie (of thee)?

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?