Galerij

2018: personal recap

Brittaver Instragram best nine 2018

2018 is een zot jaar. Is, want ’t is nog niet voorbij. Er is veel gebeurd, ik heb veel gelachen maar ook gehuild. Veel uitstapjes gedaan en nog véél meer koffie gedronken. En daarom wil ik enkele herinneringen uitlichten. De meest memorabele. Omdat ’t toch echt wel de moeite was dit jaar.

Run baby run

2018 gaat de boeken in als het eerste jaar waarin ik loopschoenen kocht. En daar vandaag reeds 463 km op gelopen heb. Als grootste hater van lopen tijdens L.O. in het middelbaar (élke shortcut was goed) had ik nooit verwacht dat ik dit ZO leuk kon vinden. Meest memorabele loopjes? Die ene tussen de dieren van de Olmense Zoo, de ochtend in Panama, mijn allereerste 5K wedstrijd, de eerste 10K in zonder wandelen en mijn eerste 5K in minder dan een half uur. En dan vergeet ik er nog een heel aantal. Niet alle 463 km waren even glorieus maar van de meesten heb ik oprecht genoten.

Panama

Mijn record aan vliegtuigzitten was geen vijf uur maar het aanbod van mijn ouders om een reis naar Panama te maken, klonk als (Latin) muziek in de oren. Warm dus. Maar wat een fantastisch land is dat. We zagen koffiebomen <3, dolfijnen en aapjes <3, de Stille Oceaan én de Caribische Zee <3, onnoemelijk veel groen maar ook onverwachts veel wolkenkrabbers, het Panamakanaal en zo kan ik nog wel even door gaan. Als je nog eens een minder bekende reisbestemming zoekt in Latijns-Amerika: Panama it is!

Een nieuwe job

Midden april startte ik bij Catcoon als project manager/facilitator/coördinator (whatever fits) en daar heb ik vooralsnog geen seconde spijt van.

Bruidsmeisje

In 2017 kondigde één van mijn beste vriendinnen haar verloving aan. En op 2 juni was het zover. Een geweldig liefdevolle dag, waarop ik het geluk had alles van op de eerste rij te mogen mee maken. Eentje om nooit meer te vergeten.

Die warme zomer

Eén van de keren dat we het gevoel hadden de zon te hebben onderschat, was in Amsterdam. Op een vrijdag in juni trokken we daar nog eens voor een dagje heen (ja, dat kan perfect van uit Antwerpen). De maks van een stad is dat toch en wat een heerlijk weer kregen we erbovenop. En er volgden deze zomer nog talloze van dat soort dagen. Met koffie, met Beyoncé en Jay-Z, met voetbal, met muziek enzovoort enzoverder.

Citytrips Madrid & Londen

Respectievelijk begin september en begin oktober trokken we op pad naar Madrid en Londen. In die eerste stad kwamen we nooit eerder, de tweede is een vaste waarde. Beiden waren ze de maks. In Madrid slorpten we de laatste écht warme zonnestralen op, genoten we van talrijke parken, de sfeer en uiteraard de koffie. In Londen ruilden we dit in voor het typische kwikkel-kwakkelweer, vijf jaar liefde, méér koffie, lekker eten én mijn eerste designer tas.

27ste verjaardag

Op 17 oktober werd ik 27 jaar oud. Het was een schone dag waarop ik nooit had gedacht nog in short te kunnen gaan lopen.

Het B-kantje

Het lijkt nu vast allemaal zéér peis en vree in mijn wereld en hoewel het dat meestal ook was (zeker op Instagram, dat is een bewuste keuze), is het dat niet altijd. 2018 was ook een jaar met een hoop struggles en tegenstrijdigheden in mijn hoofd. De psycholoog heeft daar in het begin zeker goed bij geholpen, de rest van het jaar ging het met hoogtes en laagtes. Maar wel in een gestaag stijgende lijn. Al een hele verbetering ten opzichte van vorig jaar. Dus het werkpunt voor 2019 is dit niet uit het oog te verliezen. Ik leer steeds beter mijn valkuilen en angsten kennen én de manieren waarop ik ze probeer te omzeilen. Gewaarwording is één, erop anticiperen en weten wat doen wanneer het zo ver is, nog iets helemaal anders. En dan ook nog wat meer zelfvertrouwen kweken en ik kom er wel.

De mensen

In 2018 leerde ik een BERG nieuwe mensen kennen waarvan er een aantal mij aangenaam hebben verrast. Anderen bleven vaste waarden en er zijn er weinig verdwenen. Op familiaal vlak mag ik zeker niet klagen. En over mijn beste evenmin. Meer van dit dus graag in 2019.

One last thing …

Hetgeen we het allerminst zagen komen in 2018, is dat we op de valreep een appartement kochten! Nog geen concreet beeldmateriaal hiervan maar dit is in elk geval het grootste project voor de eerste drie maanden van volgend jaar. We zijn er helemaal verliefd op, dus dit is niet het laatste dat je ervan hebt gezien of gehoord 😉

Een gelukkig, gezond en plezant 2019!

En als je zin hebt om een comment te schrijven: wat waren jouw hoogtepunten van dit jaar?

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

1 reactie

Iets toe te voegen?