Audio

AMERY – You Know

Amery kreeg onlangs te maken met een gebroken hart, zo staat op zijn facebook tijdlijn te lezen. You Know is gebaseerd op het verhaal en gevoelens die erbij horen. 

Zingen over een gebroken hart gebeurt al zo lang als er muziek bestaat. Justin Timberlake, één van Amery’s idolen, bouwde er zelfs een carrière op. Zonder Britney Spears en Cry Me A River hadden we alvast een iconisch poplied minder gehad. Zo iconisch zal You Know wellicht niet worden voor Amery, maar zingen over rauwe emotie is nooit een slechte stap in iemands muziekcarrière.

Tot nu toe maakte Amery nummers die bijna allemaal in mijn ‘Instant Happiness’ playlist kwamen te staan. Toen ik het verhaal achter You Know las, was ik bang dat het nummer plots een heel donkere kant van de Belgische zanger ging tonen. De eerste strofe maakte me dan weer bang dat Amery te letterlijk met zijn gedachten en emoties was omgesprongen. Samen met zijn producer James Lowland is hij er echter in geslaagd om er een fijn R&B nummer van te maken. Hopelijk brengt hij binnenkort een eerste EP uit.

 

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?