Audio

XXXTENTACION – SKINS

XXXTENTACION brengt met Skins postuum zijn tweede LP uit. Dat de enige collab op het album met Kanye West is, roept de vraag op of West ergens ook zijn hand niet in heeft binnen de rap scene (maar dat is stof voor een ander artikel).

In juni 2018 werd rapper XXXTENTACION op 20-jarige leeftijd neergeschoten. Tot op dat punt kende ik hem als enkel het idool van mijn 17-jarige neef. Op een avond vroeg hij me of ik zijn favoriete artiest kende en ik vroeg hem om het te spellen. We luisterden samen naar een paar nummers en ik dacht: niet slecht, allesbehalve slecht. Mijn neef vertelde me dat het artwork van het album de mugshot van X was en dat het geen brave jongen was en eerlijk: ik vond het erg dat hij daar naar op keek. De paar nummers van de rapper bleven in mijn grove rotatie zitten, maar ik dacht nooit twee keer na bij de persoon die ze bracht. Tot hij plots dood was natuurlijk.

X had losse pollekes (voor de niet-Antwerpenaren: sloeg zijn zwangere vriendin), vocht tijdens optredens met geregeld zijn fans, probeerde een leeftijdsgenoot te wurgen terwijl hij in de jeugdinstelling zat.. kortom: hij worstelde met zichzelf. Dat schetst geen mooi beeld van de jongen, I know, maar dan luister je naar zijn muziek. Die is zo zacht en zo eerlijk. Kendrick Lamar hielp een boycot van X voorkomen toen het nieuws uitkwam dat hij zijn zwangere vriendin in elkaar had getimmerd. Als ik naar zijn muziek luister, kan ik daar begrip voor opbrengen.

Fast forward naar nu: het was al geweten dat XXXTENTACION nog genoeg materiaal had voor drie albums. Skins is het eerste van die drie albums dat postuum uitgegeven wordt, daar heeft zijn moeder met een legertje advocaten voor geijverd.

Skins telt 10 nummers, die allemaal korter dan 3 minuten duren, en trekt de lijn van zijn vorige muziek perfect door. Diepgaande lyrics waarmee het voelt alsof X je in zijn ziel laat kijken. In zijn muziek geen ho’s of bitches, maar rauwe emoties en struggles.

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?