Audio

Dodie – Human

Dodie

Dodie heeft haar langverwachte derde EP uitgebracht en we weten allemaal wat daar doorgaans op volgt: EEN LP. Maar laat ik niet te hard van stapel lopen en ter zake komen: haar Human EP. 

De Britse Dodie is 23 jaar oud en heeft al een stevige fan base. Op haar 16 postte ze geregeld video’s op YouTube waarin ze covers deed. Haar account ontplofte pas echt toen ze eigen muziek begon te brengen op YouTube. Ondertussen bracht ze in eigen beheer al 2 EP’s uit. Human is haar derde EP.

Dodie maakt frisse muziek die getypeerd wordt door eerlijke songteksten. Ze zong al over pesters, biseksualiteit en gezondheidsproblemen. Ook op Human weet Dodie op meesterlijke wijze haar stem zo centraal te houden dat de lyrics niet verloren gaan. Ze houdt de rol van de instrumenten enkel ter ondersteuning van haar stem, waardoor alles wat ze zingt heel puur overkomt.

Minimalisme in muziek, Dodie doet het met verve. Op 10 februari verblijdt ze haar Belgische fans met een optreden in de Roma.

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?