Audio

Julia Michaels – Inner Monologue Part I

Julia Michaels is al een tijdje bezig achter de schermen. Met haar EP ‘Inner Monologue Part I’ zet ze eindelijk zichzelf volledig in de spotlight.

Michaels begon haar carrière als songwriter toen ze 14 was en startte twee jaar eerder al met zingen. Ze schreef onder andere ‘Fire Starter’ voor Demi Lovato en ‘Miss Movin On’ voor Fifth Harmony. Daarnaast schreef ze ook al nummers voor o.a. Selena Gomez, Justin Bieber en Shawn Mendes.

In 2017 bracht ze voor het eerst zelf een nummer uit. ‘Issues klonk zo hard als zichzelf dat ze zich niet kon inbeelden dat iemand anders het zou zingen, ook al werd er door verschillende artiesten gevochten voor het lied.

Haar eerste EP ‘Inner Monologue Part I’ heeft al twee high profile samenwerkingen. Zowel Selena Gomez als Niall Horan doken met Julia Michaels in de studio. Anxiety is een beklijvend eerlijk nummer over het leven met angstaanvallen. De akoestische gitaar geeft het nummer nog een extra authentiek gevoel. Het nummer is het muzikale equivalent van een ster zonder makeup.

‘What a Time’ is een perfect post break up lied (in de verdere stadia van verwerking). Niall Horan en Julia Michaels krijgen in het nummer ondersteuning van een team backings die het nummer een warme sfeer geven. De melancholische tekst geeft een gevoel van vertrouwdheid. Iedereen haalt wel eens herinneringen op aan de mooie momenten van een stukgelopen relatie.

Julia Michaels weet perfect hoe een goed nummer in elkaar zit. Ze heeft dan ook al jaren ervaring.

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?