Audio

Princess Nokia – Metallic Butterfly

Princess Nokia

Princess Nokia brengt met Metallic Butterfly geen nieuw album uit. Om het met haar eigen woorden te zeggen: het is waar het allemaal mee begon.

Metallic Butterfly was de orginele mixtape waarmee Princess Nokia zichzelf op de kaart zette. Het album uit 2014 werd opnieuw gemasterd en kreeg enkele bonus nummers uit hetzelfde tijdperk, zoals Anomaly, Earth Is My Playground, en Versace Hottie.

Metallic Butterfly voelt van het begin al aan als een beleving.  De opener, ‘Dimensia‘,  duurt 1 minuut en sleept je mee in de wereld van het album. “Welcome to Metallic Butterfly, where you are now free. On this planet, you are now released of all plague, hate, and disease.” 

Princess Nokia laat zich niet aan een genre vastpinnen op haar mixtape. Ze flirt met hiphop, drum-’n-bass en zelfs poptracks, maar de nummers vloeien toch naadloos in elkaar over. Ze was in 2014 al ver voor op haar tijd en bouwde gewoon een wereld met muziek. De verschillende genres voelen als de culturen die in deze dimensie wonen; allemaal verschillend en lopen elkaar toch niet in de weg. De dimensie van Princess Nokia is fijn vertoeven.

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?