Audio

Ariana Grande – thank u, next

thank u, next

Ariana Grande dropte vrijdag haar langverwachtethank u, next‘ album. 

Persoonlijk ben ik nooit grote fan geweest van Ariana Grande. Ja, ze heeft dijk van een stem die klinkt alsof ze de dochter van Mariah Carey en Beyoncé is. Ik was gewoon niet weg van haar merk. De konijnenoortjes, de hoge paardenstaart, de hoge noten gewoon omdat het kan… het kon me niet bekoren. Eerlijk gezegd was thank u, next waarschijnlijk het eerste nummer van Grande dat ik volledig beluisterde en dat kwam vooral door de videoclip. Vanaf dat moment was mijn interesse gewekt.

In 2018 werd Ariana Grande Woman of the Year op de Billboard Awards. In haar emotionele speech vertelde ze dat het op professioneel vlak waarschijnlijk haar beste jaar ooit was en op persoonlijk vlak het slechtste. I felt that.

thank u, next‘ is het album dat uit dat slechtste persoonlijke jaar voortvloeide (zes maanden na haar vorige album ‘Sweetener’). Op twitter gaf de ster al toe dat ‘ghostin het eerste nummer was dat ze schreef en er ook het langst over deed. Over alle andere nummers deed ze een uur.

Opener Imagine is een ode aan Ariana’s ex Mac Miller die een tattoo had van het woord Imagine en in september 2018 overleed aan een overdosis. Er zitten in de lyrics verschillende verwijzingen naar Mac Millers nummer Cinderella, dat dan weer over Ariana ging.

ghostin‘ lijkt een brief aan haar ex-verloofde Pete Davidson. Hun verloving werd niet lang na de dood van Mac Miller afgebroken. Ariana zal dit nummer niet meteen live brengen, omdat het nog te moeilijk is voor haar. ‘ghostin‘ is een prachtige, eerlijke ballade die me, na wat inleiding in haar persoonlijke geschiedenis, kippenvel bezorgde.

Sweetener was al een gamechanger voor Grande, omdat ze voor het eerst heel eerlijk was in haar muziek. In het bijzonder over haar verdriet en angst na de aanslag op haar concert waar 23 aanwezigen stierven. ‘thank u, next’ is persoonlijker. Grande gunt haar fans een blik achter de konijnenoortjes en laat haar echte stem horen zonder franjes. Geen hoge noten omdat het kan, maar omdat er gevoel in zit.

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?