Audio

Broods – Don’t Feed The Pop Monster

Vergeet alles wat je weet over Broods. Het Nieuw-Zeelandse duo heeft zichzelf opnieuw uitgevonden voor hun derde album ‘Don’t Feed The Pop Monster‘.

Almost lost myself in trying to be like someone else‘, zingt Georgia in opener Sucker. Toen Broods in 2014 met hun debuutalbum lovende kritieken kreeg, werden er verwachtingen gecreëerd. Hun derde album gaat over het vertikken om die verwachtingen in te lossen.

Don’t Feed The Pop Monster‘ bestaat uit een aantal heel matige nummers en een aantal heel sterke nummers. Sucker klinkt alsof het net niet goed genoeg was voor een Haim-album en dan op het bord van Broods werd gegooid. Maar nee hoor, Georgia en Caleb schreven het gewoon zelf (net zoals elk ander nummer op het album trouwens).

Peach behoort tot de absolute toppers. Het nummer werd gemasterd door Chris Gehringer, die ook al Blurred Lines van Robin Thicke en Work van Rihanna op zijn palmares heeft staan, en geschreven door Georgia en Caleb in samenwerking met Tommy English. Mixer van dienst was Mark Rankin, hij mixte ook o.a. Rolling in The Deep van Adele en heel wat nummers van Florence + The Machine. Broods liet zich voor dit nummer echt omringen door een heel sterk team.

Don’t Feed The Pop Monster had soms iets meer het pop monster mogen voeden, want dreigt soms in een snooze fest te veranderen. Anderzijds durft Broods het aan om een geringde middelvinger op te steken naar ieders verwachtingen en doet dat met nummers als Peach, Hospitalized en Everytime You Go met heel veel stijl.

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?