Audio

Harry Styles – Fine Line

Als tiener was ik nooit een Directioner, integendeel, ik had niks met de boyband. Zelfs geen kleine crush op één van de jongens. Na de split interesseerde het me zelfs niet wat de leden solo deden. Tot ik Kiwi hoorde. Harry Styles is de enige van de vijf die me met zijn solo debuutplaat het hoofd deed draaien. Ondertussen is de Brit met Fine Line aan zijn tweede album toe.

In 2010 deden 5 jongens aan X Factor UK mee. Apart deden ze matige audities, dus kwam Simon Cowell op het idee om de jongens samen te zetten en mega boyband One Direction te vormen. Fast forward naar 2015, het jaar waarin de band uit elkaar ging en twee jaar later: het solo debuut van Harry Styles.

Anno 2019 is Harry een acteur, stijlicoon, sekssymbool, vrije geest en spiritueel kind van Stevie Nicks. Zijn inspiratie bestaat uit iconen als David Bowie, Elvis Presley, The Beatles en Queen. Als hij even vast zat tijdens het schrijven van zijn album, zo vertelde hij in een recent interview, keek hij naar filmpjes van David Bowie om opnieuw geïnspireerd te raken.

Fine Line is het resultaat van een experimentele en emotionele rollercoaster voor Styles. Opener Golden werd op 1 dag geschreven tijdens een  jamsessie met zijn band. Harry noemde de ervaring “joyous” en dat is ook het gevoel dat dit nummer oproept bij het beluisteren ervan.

Daarna neemt Harry Styles ons mee in zijn verhaal. Golden en Watermelon Sugar beschrijven het gevoel van niet genoeg te krijgen van iemand. Die gaan over in Cherry, waarin hij zingt over hoe het voelt om je ex met iemand anders te zien.

Falling en To Be So Lonely vallen wat minder op op dit album en beschrijven het verdriet dat je voelt na een breakup. Sunflower en Canyon Moon zijn eerder melancholisch van aard, het verdriet is al wat verwerkt en het lukt al om met een positief gevoel terug te kijken naar de relatie.

Fine Line is een prachtige eindnoot voor dit album die het allemaal samenvat: liefde is geven en nemen en de grens die aangeeft wat te veel of te weinig is, is soms niet helemaal duidelijk.

Met zijn tweede album levert Harry Styles een album met nummers die zowel op muzikaal, als tekstueel vlak goed in elkaar steken. Nummers zoals Falling blijven dan weer wat aan de oppervlakte steken en missen diepgang. Harry heeft nog wat ruimte om te groeien voordat hij zijn eigen The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars maakt, maar veel van zijn nummers zullen volgens mij de tand des tijds goed doorstaan.

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?