Audio

Mac Miller – Circles

By Source, Fair use, https://en.wikipedia.org/w/index.php?curid=62781977

Mac Miller was bijna klaar met zijn volgende album Circles op het moment van zijn dood. Zijn familie koos ervoor om het album postuum uit te brengen met de hulp van Producer Jon Brion, die het album afwerkte.

In september 2018 nam Mac per ongeluk een overdosis drugs. Op dat moment was hij bijna klaar met het opnemen van Circles. De bedoeling was dat het een complementair album werd voor Swimming, de LP die hij nog niet zo lang daarvoor had uitgebracht. Het geheel had als thema “Swimming in circles”.

Circles is een album dat zowel het rap-talent, als de muzikaliteit van Mac Miller prachtig tentoonstelt. Over het algemeen hangt er een melancholische vibe op het album. Op vlak van songtekst kan je duidelijk horen hoe diep hij nadacht over alles en hoe een gevoelig persoon hij was.

“I’m busy trippin’ ‘bout some shit that still ain’t even happen yet
I keep it honest as honesty gets
Don’t know why I’m always talkin’ if I’m not makin’ sense
I’ve spent my life livin’ with a lot of regrets
You throw me off my high horse, I’d probably fall to my death”
– Hands

Good News” is mijn persoonlijke favoriet op het album. De songtekst drukt prachtig uit hoe complex Mac Miller was als persoon, terwijl het nummer op muzikaal vlak super simpel klinkt. Dat contrast maakt het geheel heel sterk.

Hopelijk is Mac content met Circles, waar hij ook is. Het resultaat mag er alleszins zijn. De fans zijn dankbaar dat ze nog een stukje van hem in leven kunnen houden via zijn muziek. Dan ga ik nu nog eens naar Swimming luisteren, want op één been kan je niet staan! 😉

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?