Over

Hoi! Als je deze pagina bezoekt, wil je vast meer weten over het verhaal achter deze blog. Hieronder geven we wat meer uitleg. Heb je toch nog vragen, vul dan gerust het contactformulier in.

tweehuizenverder.be

Twee Huizen Verder is een Belgische blog waarop Britta en Annelies hun schrijfsels publiceren. Dit ging lang louter over muziek, maar ondertussen gaat het breder naar alles wat ons bezig houdt. THV bestaat sinds september 2011.

Annelies en Britta

Over Britta

Mijn naam is Britta Verheeken en tijdens de kantooruren hou ik me bezig met het faciliteren van (digitale) projecten. Ik ben geboren in 1991 en sinds 2016 woonachtig in de Koekenstad. Met een master interieurarchitectuur en een bachelor grafische vormgeving op zak is bloggen misschien niet de meest evidente hobby. Toch schrijf ik al graag sinds ik het leerde.

De liefde voor muziek, een prominent onderwerp op THV, komt niet zomaar uit de lucht gevallen. Mijn ouders hebben een audio/hifi zaak dus het is er met de paplepel ingegoten. In de lagere school heb ik vier jaar notenleer en piano gevolgd, een basiskennis waar ik tot op de dag van vandaag nog steeds van geniet. Meer recent (tot midden 2013) volgde ik 2,5 jaar zangles. Het kunnen beheersen van je stem vind ik erg fijn. Het stelt mij soms, denk ik, wel in staat om meer elementen uit de stem van een muzikant te halen.

In 2017 ben ik aan de Academie van Berchem gestart met saxofoon, want dat wou ik al jaren doen. Ik heb altijd al een nieuwsgierig kantje gehad en ontdek in m’n vrije tijd graag nieuwe bands. Concerten en festivals staan vaak op de agenda en dit het allerliefste in goed gezelschap. Ook ben ik een beetje kieskeurig als het op koffie aankomt (de Britta-standaard is een begrip), citytrip ik graag, en droom ik ervan om ooit een eigen kwispelende corgi te bezitten.

Op Twitter: @brittaver / Instagram: ook @brittaver

Over Annelies

Mijn naam is Annelies Van Lierde en ik ben een online content creator. In 2014 begon ik te schrijven voor Twee Huizen Verder. Sindsdien hebben Britta en ik heel veel coole dingen kunnen doen. Mijn specialiteit: interviews doen. Als professionele bachelor in de journalistiek mag dat misschien ook wel.

Ik hou er van om muziek die ik nog niet kende te leren kennen. Die muziek dan live gebracht zien en spreken met de maker ervan, dat is echt super.

Schrijven brengt mij tot leven vanbinnen. Het zoeken naar een originele manier om iets uit te drukken of net zo cliché mogelijk gaan: ik vind het fantastisch. Mijn grootste gevaar is dat ik te dramatisch word. Met 10 jaar toneel achter de kiezen kan het wel eens gebeuren dat ik in een Hollywoodfilm verander … met begeleidende achtergrondmuziek uiteraard.

Op Twitter: @AnneliesVLierde